Werkwijze

Hoe gaan wij te werk?

Wij houden de kosten laag door een verschil te maken tussen advies en juridisch optreden. Dat laatste doen wij alleen als het nodig is. Onze werkzaamheden bestaan daarom uit advies, onderhandelen en bijstand in rechtszaken.

advies

Niemand zit te wachten op een rechtszaak. U niet, maar ook uw werkgever niet. Wij zullen u eerst adviseren hoe u zelf een conflict met uw werkgever kan oplossen. Als dit niet afdoende is treden wij in contact met uw werkgever om voor u te onderhandelen. Pas als het niet anders kan vertegenwoordigen wij u bij het UWV of in de rechtbank.

onderhandelen

Bij dreigend ontslag bijvoorbeeld is ons eerste doel om de arbeidsrelatie in stand te houden of te herstellen. Indien dat niet lukt proberen wij goede afspraken te maken over het ontslag en de vergoeding.

De werkgever zal dit vaak proberen voor te zijn door u een vaststellingsovereenkomst te laten tekenen. Het is daarom heel belangrijk dat u zelf nooit iets tekent, maar eerst  advies vraagt aan ons! Wij kunnen meer voor u doen dan u denkt!

Ook bij reorganisaties kan het heel nuttig zijn om door ons na te laten gaan wat uw rechten zijn, en ons eventueel contact te laten opnemen met uw werkgever.

Als het toch neerkomt op een rechtszaak dan staan wij u natuurlijk bij met een advocaat.

Het loont altijd de moeite om vrijblijvend contact met ons op te nemen om te kijken of wij u kunnen helpen. Zelfs als het UWV toestemming heeft gegeven, of bij reorganisaties kan het ontslag nog vaak worden aangevochten bij de rechter.