Kosten

Offerte

Bij alles wat wij voor u doen krijgt u eerst te horen wat onze diensten maximaal gaan kosten. U komt bij ons nooit voor financiële verrassingen te staan. Hieronder vindt u een een aantal principes die wij hanteren. Als u exacter wilt weten wat wij u in rekening brengen als u met ANK in zee gaat, maak dan vrijblijvend een terugbel afspraak.

Uurtarief.

Wij hanteren gedifferentieerde tarieven. Een werknemer betaalt minder dan een werkgever.

Als er sprake is van een juridische procedure dan zullen wij met u overleggen of u zich door een jurist of een advocaat wilt laten bijstaan. Een jurist heeft een lager uurtarief.

Daarnaast moet bij procedures griffierecht betaald worden, en soms ook deurwaarderskosten.

Onder een juridische procedure wordt verstaan:

  • een rechtszaak bij de rechtbank als de werkgever niet tot de overheid behoort.
  • een bezwaar of beroep tegen een beslissing van de overheid, zoals die worden gemaakt door het UWV of werkgevers van ambtenaren.
  • een zaak bij een instituut voor arbitrage, bijvoorbeeld voor voetballers die een arbitrageclausule in hun contract hebben staan.

 

Maximum

Kosten voor rechtszaken kunnen uit de hand lopen als het een langdurig slepende zaak betreft. Wij rekenen in principe niet meer uren dan de Raad voor Rechtsbijstand punten toekent aan een procedure.  Alleen als zaken bijzonder bewerkelijk zijn kunnen meer uren worden besteed. Indien het echt noodzakelijk is om meer uren aan de zaak te besteden wordt altijd eerst met u overlegd.

Het aantal punten is als volgt:

– arbeidsrecht algemeen: maximum 11

– ontslagvergunning bij het UWV: 7

– ontbinding arbeidsovereenkomst bij de kantonrechter: 8
Voor zuiver advies is in ontslagzaken een no cure no pay regeling van toepassing. (Zie hieronder)

Verhaal van kosten

Soms komt u bij een ontslagronde automatisch in aanmerking voor een vergoeding van de werkgever voor de kosten van juridisch advies. Bij procedures kunnen de kosten vaak op de werkgever verhaald worden.

Subsidie door de Raad voor Rechtsbijstand

Als u een laag inkomen heeft, en de kosten van van de juridische bijstand niet kunt betalen, kunt u subsidie aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. Als die wordt toegewezen betaalt u alleen een eigen bijdrage. U wordt dan van het begin af aan doorverwezen naar een van de aangesloten advocaten want de Raad voor Rechtsbijstand vergoedt alleen advocaatkosten.

No cure no pay

Als een traject van advies en onderhandelen niet het effect heeft dat de arbeidsovereenkomst kan worden voortgezet, dan wordt voor dit traject maar 1 uur wordt gefactureerd, vermeerderd met de btw en eventuele onkosten. Dit geldt alleen als u verder gaat met een procedure of rechtszaak en u zich laat bijstaan door een jurist of advocaat van ANK.

Als u wilt weten welke van de bovenstaande regelingen voor u van toepassing is kunt u altijd gratis en vrijblijvend met ons bellen op 06 22 48 99 07, of een terugbel afspraak maken.